Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

18/9 Βραδινή περιπατητική διαδρομή στην πόλη

Βραδινή περιπατητική διαδρομή στην πόλη
«Ας περπατήσουμε ΟΛΟΙ μαζί»
Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και διοργανώνει βραδινή περιπατητική διαδρομή στην πόλη της Κατερίνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Ζευς Πιερίας και την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας. Δίνοντας έμφαση στο ασφαλές περπάτημα και την ποδηλασία, η φετινή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μια ευκαιρία να μάθει κανείς για τα οφέλη που μπορεί να δει στην υγεία, το περιβάλλον και το πορτοφόλι του αν υιοθετήσει έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Το περπάτημα είναι για όλους, μικρούς και μεγάλους, οπότε φορέστε τα αθλητικά σας και ελάτε στην πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 19.30′, για να απολαύσουμε παρέα μια βόλτα στους δρόμους της πόλης χωρίς αυτοκίνητα και κίνηση.
Στη διαδρομή συμμετέχουν επίσης ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Πιερίας και ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας.

22/9 Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας γιορτάζει την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και άλλους Φορείς και Συλλόγους της πόλης κλείνουν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ελευθερίας τις ώρες 10.00′ -14.00′ και διοργανώνουμε δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής, αθλητικές εκδηλώσεις, παιχνίδια στο δρόμο, ζωγραφική για παιδιά, χορευτικά και άλλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
Την ημέρα αυτή σε περισσότερες από 1400 πόλεις σε όλη την Ευρώπη διοργανώνονται ανάλογες δράσεις, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν βιώσιμους τρόπους μετακίνησης μέσα στην πόλη τους, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Καλούμε τους πολίτες της Κατερίνης, και ιδιαίτερα τους γονείς με τα παιδιά τους, να κάνουν πράξη το μήνυμα της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» ποδηλατώντας και περπατώντας στο κέντρο της πόλης, ώστε να περάσουμε όλοι μαζί ένα θετικό μήνυμα στον κόσμο διεκδικώντας περισσότερο χώρο για πεζούς και ποδηλάτες.

No Comments
Leave a Reply