Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου- 3 Ιουνίου

ην Τετάρτη 3 Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Κατερίνη.
Ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από- Δραση Πιερίας, διοργανώνει ποδηλατοβόλτα στην πόλη της Κατερίνης για μικρούς και μεγάλους. Συμμετέχουμε στην παγκόσμια αυτή γιορτή και καλούμε τους πολίτες της Κατερίνης να ποδηλατήσουν μαζί μας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Σημείο εκκίνησης, Πλατεία Ελευθερίας, ώρα 19.00’.
Ο κάθε ποδηλάτης συμμετέχει με δική του ευθύνη. Τα παιδιά πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από γονείς. Η διαδρομή θα έχει χαλαρό ρυθμό και θα είναι μέσα στην πόλη της Κατερίνης.

Αναγνωρίζουμε τη μοναδικότητα, τη μακροβιότητα και την ευελιξία του ποδηλάτου, ότι είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο, καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς, που προσφέρει μεγάλα οφέλη στο περιβάλλον, την οικονομία και την υγεία.
Η Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου #June3WorldBicycleDay προσφέρει την καλύτερη αφορμή για να εορταστεί κάθε χρόνο η ιστορία και η συνεισφορά του ποδηλάτου και να συντονιστούν σε παγκόσμια κλίμακα οι ενέργειες όσων θέλουν να το προωθήσουν και να το διαδώσουν περισσότερο.
Με ψήφισμα που υιοθέτησε στις 12 Απριλίου 2018 στη Νέα Υόρκη, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει «τη μοναδικότητα, μακροβιότητα και ευελιξία του ποδηλάτου», που αποκαλεί «σύμβολο βιώσιμης μετακίνησης», και τα διάφορα οφέλη του για το περιβάλλον, την υγεία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνία. Ανακηρύσσοντας την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, καλεί τις κυβερνήσεις και πάσης φύσεως φορείς και εταιρείες να εορτάσουν, να υποστηρίξουν και να διαδώσουν αυτή την ημέρα. Παράλληλα, με το ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να καλλιεργήσουν ποδηλατική νοοτροπία στην κοινωνία, να δώσουν στο ποδήλατο ιδιαίτερη προσοχή όταν εκπονούν ευρείες στρατηγικές ανάπτυξης, καθώς και να βελτιώσουν την ασφάλεια στους δρόμους με έμφαση στην προστασία πεζών και ποδηλατών.

No Comments
Leave a Reply