6 για ποδήλατο #morecycling

6 για ποδήλατο – ποδηλατούμε ατομικά.

Κλείνοντας σχεδόν ένα χρόνο από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα για την επιδημία του COVID-19, και ενώ οι περιορισμοί συνεχίζουν να ισχύουν, το ποδήλατο αναδεικνύεται ως το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς για μετακινήσεις στους χώρους εργασίας, για άθληση και για αναψυχή.

Συνεχίζουμε να ποδηλατούμε κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19 γιατί τα οφέλη στην υγεία, την οικονομία και το περιβάλλον από τη μετακίνησή μας με το ποδήλατο είναι πολλά και αδιαμφισβήτητα.

Στέλνουμε sms με κωδικό 6 για ατομική άσκηση, φοράμε την προστατευτική μάσκα και ποδηλατούμε ατομικά αποφεύγοντας το συνωστισμό.

Βασική προϋπόθεση είναι η πιστή τήρηση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε κάθε περιοχή και οι ατομικές υγειονομικές προφυλάξεις.

Πριν από κάθε μετακίνηση με ποδήλατο:

  • Ακολουθήστε τις συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας που ισχύουν κάθε φορά.
  • Ελέγξτε το ποδήλατό σας πριν ξεκινήσετε.
    Πριν αρχίσετε να ποδηλατείτε, κάντε ένα γρήγορο έλεγχο του ποδηλάτου σας και βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά: ελαστικά, φρένα, φώτα, αλυσίδα, θέση καθίσματος, τιμόνι.
  • Διατηρήστε την απόσταση ασφαλείας.
    Η τήρηση των αποστάσεων στην ποδηλασία είναι πάγια τακτική , αλλά να δώστε ιδιαίτερη προσοχή και κρατήστε αρκετό χώρο ανάμεσα σε εσάς και άλλους χρήστες του οδικού δικτύου. Όταν σταματάτε σε φανάρια ή σε μια διασταύρωση, αποφύγετε τη δημιουργία ομάδων ποδηλατών πολύ κοντά ο ένας στον άλλο.
  • Ποδηλατήστε σε μικρές και σύντομες αποστάσεις.
    Παρόλο που η ποδηλασία είναι και παραμένει ασφαλής, όλες οι δραστηριότητες θα πρέπει να περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες και σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες. Έτσι, ελέγξτε το δρομολόγιό σας από πριν και ακολουθήστε την πιο σύντομη διαδρομή για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας