Ώρα για ποδήλατο Βραδινή ποδηλατοβόλτα κάθε Τετάρτη

Η Βραδινή ποδηλατοβόλτα της Τετάρτης είναι η πιο μακροχρόνια δράση του Συλλόγου η οποία με υποδειγματική συνέπεια πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη.


Σκοπός της είναι μέσα από τις βόλτες να ομαδοποιήσει τους ποδηλάτες της Κατερίνης, να δώσει την ευκαιρία σε άπειρους ποδηλάτες να ποδηλατήσουν με ασφάλεια σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες, να εθίσει τους ποδηλάτες στη χρήση φώτων, κράνους και ανακλαστικών γιλέκων κατά την κίνησή τους τις βραδινές ώρες, να εκπαιδεύσει τους ποδηλάτες στη σωστή τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Η εκκίνηση γίνεται πάντα από την Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο η εκκίνηση γίνεται στις 9.00΄ το βράδυ, ενώ τους χειμερινούς μήνες στις 8.00΄.  Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με βασική προϋπόθεση να υπάρχουν φώτα στα ποδήλατα (λευκό ή κίτρινο εμπρός και κόκκινο πίσω) καθώς και ανοιχτόχρωμα ρούχα ή ανακλαστικά γιλέκα. Συστήνεται η χρήση κράνους.


Σε περίπτωση βροχής, η βόλτα ακυρώνεται.

 

Σε κάθε βόλτα:
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, με δική του, ατομική ευθύνη. (Στις βόλτες δεν μπορούν να συμμετέχουν ανήλικοι χωρίς τη συνοδεία ενηλίκου.)

 

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να επιδεικνύουν άμεμπτη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της ποδηλατοβόλτας, υπακούοντας στους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σεβόμενοι οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες και ακολουθώντας την πορεία και τον σχηματισμό τής ποδηλατικής ομάδας, ώστε να μη δημιουργείται κίνδυνος για τους ίδιους και τους συμποδηλάτες τους.

 

Σε περίπτωση που αντιληφθεί κανείς οποιαδήποτε παραβατική ή προσβλητική συμπεριφορά οδηγού, πεζού ή ποδηλάτη, ή συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο με οποιονδήποτε τρόπο τη βόλτα στο σύνολό της ή κάποιον συμμετέχοντα ατομικά, χρήσιμο είναι να ειδοποιείται ο εκάστοτε οδηγός τής βόλτας.

 

Η Ποδηλατική Από-Δραση και τα μέλη της δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα οποιασδήποτε φύσης συμβεί κατά τη διάρκεια ποδηλατοβόλτας. Ο σύλλογος συνεισφέρει στην οργάνωση της βόλτας, με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή της, αλλά δεν αναλαμβάνει την οποιαδήποτε ευθύνη. Πρόκειται για απλές προσκλήσεις σε βόλτα και όχι για προσκλήσεις συμμετοχής σε διοργάνωση